ΟΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

ΚΑΝΟΝΕΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ HARD SUN TRAIL RACE

Οι παρακάτω κανόνες ισχύουν για όλους τους αγώνες της διοργάνωσης. 

Γενικά: Όλοι οι συμμετέχοντες πριν από τους αγώνες οφείλουν να έχουν διαβάσει τους κανόνες και να τους  ακολουθούν την ημέρα διεξαγωγής τους. Η μη τήρηση των κανόνων συνεπάγεται τον αποκλεισμό των αθλητών από τον αγώνα στον οποίο συμμετέχουν. 

Ο αγώνας «HardSun trail race» έχει μήκος 27χλμ. και θετική υψομετρική διαφορά 936μ. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι ο χώρος μπροστά από το Copa Cabana café, στον παραλιακό δρόμο της περιοχής Σκάλα. Η διαδρομή διασχίζει σχεδόν όλο το πευκοδάσος του νησιού, περνάει από ξωκλήσια, παραλίες και φτάνει μέχρι το υψηλότερο σημείο του Αγκιστρίου, την περιοχή Κοντάρι, με υψόμετρο 294μ. και θέα σ’ όλο τον Αργοσαρωνικό. Τα μονοπάτια βρίσκονται κυρίως σε δασική περιοχή ενώ υπάρχουν και κάποια σημεία με άσφαλτο και πλακόστρωτο δρόμο. 

Ο κάθε αθλητής έχει στην διάθεσή του 6 ώρες για να καταφέρει να τερματίσει και δεν υπάρχουν ενδιάμεσα χρονικά όρια αποκλεισμού. 

Ο αγώνας «Agistraki trail» έχει μήκος 10χλμ. και θετική υψομετρική διαφορά 367μ. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι ο χώρος μπροστά από το Copa Cabana cafe, στον παραλιακό δρόμο της περιοχής Σκάλα. Η διαδρομή του αγώνα είναι κυκλική. Η διαδρομή διασχίζει τον παλαιότερο οικισμό του νησιού, το Κατούντι. Τα μονοπάτια βρίσκονται κυρίως σε δασική περιοχή ενώ υπάρχουν και κάποια σημεία με άσφαλτο και πλακόστρωτο δρόμο. 

Ο κάθε αθλητής έχει στην διάθεσή του 4 ώρες για να καταφέρει να τερματίσει και δεν υπάρχουν ενδιάμεσα χρονικά όρια αποκλεισμού. 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν άνδρες και γυναίκες που την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. 

Μαθητές Λυκείου μπορούν να συμμετέχουν και στους δύο αγώνες εφόσον φέρουν Υπεύθυνη Δήλωση από τους κηδεμόνες τους. 

Μαθητές Γυμνασίου, που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να συμμετέχουν μόνο στο «Agistraki trail» εφόσον φέρουν Υπεύθυνη Δήλωση από τους κηδεμόνες τους.

Σε περίπτωση που ένας αθλητής δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του αλλά έχει προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα, η συμμετοχή του γίνεται δεκτή. 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια συμμετοχής στους αγώνες. Ωστόσο οι αγώνες προϋποθέτουν σχετική εμπειρία σε αγώνες ορεινού τρεξίματος. 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Το κόστος συμμετοχής του αγώνα «HardSun trail» είναι 35€(συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α 24%) και του «Agistraki trail» είναι 25€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α 24%).

Η πληρωμή γίνεται μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ηλεκτρονικά (λειτουργεί και ως παραστατικό φορολογικής εγκυρότητας για τον αθλητή). Για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή η πληρωμή πρέπει να γίνει σε διάστημα 5 εργάσιμων ημερών. 

Μετά το πέρας του διαστήματος εγγραφών δεν θα γίνεται δεκτή καμία νέα εγγραφή.  

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ:

Άνεργοι, φοιτητές, στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας κι Ενόπλων δυνάμεων επωφελούνται με έκπτωση 20% της αρχικής τιμής. Για να συνυπολογιστεί η έκπτωση απαιτείται η αποστολή των απαραίτητων αποδεικτικών μέσω email μετά την ηλεκτρονική εγγραφή τους. 

Οι ομαδικές συμμετοχές (αθλητικοί σύλλογοι δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί, ταξιδιωτικά γραφεία) επωφελούνται με έκπτωση 20% της αρχικής τιμής. 

Για ομάδες άνω των 10 ατόμων η διοργάνωση θα επικοινωνεί μόνο με ένα μόνο άτομο που θα έχει επιλέξει η ομάδα. 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

Η ακύρωση της συμμετοχής εκ μέρους του αθλητή είναι δωρεάν αρκεί αυτό να γίνει 1 μήνα πριν την διεξαγωγή του αγώνα στον οποίο θα λάμβανε μέρος. Υπάρχει μόνο η επιβάρυνση του κόστους των τραπεζικών πράξεων (2,00€).

Εάν κάποιος αθλητής ακυρώσει τη συμμετοχή του 7 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα θα έχει επιβάρυνση 8,00€ (2,00€ κόστος τραπεζικών πράξεων + το κόστος του αγωνιστικού πακέτου που προοριζόταν για τον συγκεκριμένο αθλητή).

Ο αθλητής έχει τη δυνατότητα να παραλάβει το αγωνιστικό του πακέτο, ακόμα κι αν δεν συμμετάσχει στον αγώνα. Το κόστος μεταφοράς επιβαρύνει τον ίδιο (εξαιρείται το μετάλλιο του αγώνα).

Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής δεν συμμετάσχει στον αγώνα χωρίς να έχει προηγουμένως ενημερώσει την Διοργάνωση, δεν επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής του και δεν μπορεί να μεταφερθεί σε μια επόμενη διοργάνωση.

ΠΑΚΕΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ/ΠΑΡΟΧΕΣ:

Η διοργάνωση παρέχει: 

 • Τον αριθμό του αθλητή (bib)
 • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
 • Σνακ κατά την διάρκεια του αγώνα, στα σημεία ανεφοδιασμού.
 • Γεύμα πριν και μετά τον αγώνα
 • Χειροποίητο αναμνηστικό μετάλλιο
 • Αναμνηστικό δώρο
 • Παραδοσιακά προϊόντα από το Αγκίστρι
 • Υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και ιατρική περίθαλψη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα 
 • Καφέ και σνακς την ημέρα του αγώνα 
 • Δωρεάν φωτογραφικό υλικό
 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ: 

Οι κατηγορίες των αγώνων είναι:

Ανδρών: Μ1(18-39), Μ2(40-49), Μ3(50-59), Μ4(60+)

Γυναικών: W1(18-39), W2 (40-49), W3(50-59), W4(60+)

Κάθε κατηγορία πρέπει να αποτελείται από 6 άτομα και πάνω. 

ΕΠΑΘΛΑ/ΑΠΟΝΟΜΕΣ:

Όλοι οι αθλητές που θα καταφέρουν να φτάσουν στον τερματισμό θα λάβουν ένα χειροποίητο αναμνηστικό μετάλλιο. Και στους δύο αγώνες θα γίνει απονομή επάθλων στους 3 πρώτους και στις 3 πρώτες. Τα έπαθλα αυτά είναι χειροποίητα και έχουν στοιχεία φιλοτεχνημένα από χρυσό και πλατίνα 18 καρατίων.

Για την παραλαβή του επάθλου απαιτείται η φυσική παρουσία του νικητή. 

ΥΓΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ:

Ολοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αναλάβουν ευθύνη της καλής του υγείας και φυσικής κατάστασης. Μέρος αυτής της ευθύνης αποτελεί η συμπλήρωση ενός απλού ερωτηματολογίου πριν την ημέρα του κάθε αγώνα. Με βάση αυτό οι διοργανωτές θα μπορούν να έχουν μία σαφή εικόνα της ασφάλειας ως προς τα μέτρα προστασίας έναντι του COVID19.Θα ακολουθήσει δεύτερο ερωτηματολόγιο 48 ώρες μετά το τέλος του κάθε αγώνα, με το οποίο θα δηλώνει ο κάθε δρομέας την κατάσταση της υγείας του μετά τον τερματισμό του.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ (bib):

Κάθε αθλητής πρέπει να λάβει τον αριθμό συμμετοχής του (bib) τουλάχιστον μία (1) ώρα πριν την εκκίνηση του κάθε αγώνα. 

Ο αθλητής πρέπει να τοποθετήσει τον αριθμό πάνω του σε εμφανές σημείο (μπροστά ή πίσω) ώστε να είναι ευδιάκριτα τα στοιχεία του καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τυχόν φθορές ή καταστροφή του αριθμού συμμετοχής του αθλητή οδηγούν στον αποκλεισμό του. 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ:

Δεν προβλέπεται κάποιος ειδικός εξοπλισμός για την συμμετοχή στους αγώνες. Η διοργάνωση προτείνει ενδεικτικά όλοι οι αθλητές να έχουν:

 • σακίδιο πλάτης ή μέσης
 • ασκό ή παγούρι με νερό
 • γυαλιά ηλίου
 • καπέλο
 • κάποιο σνακ (σε στέρεη μορφή)
 • αντιανεμικό μπουφάν
 • φακό κεφαλής
 • μικρό φαρμακείο 

Οι αθλητές μπορούν να έχουν μαζί τους χάρτη, πυξίδα, GPS (κινητού τηλεφώνου ή ασυρμάτου VHF).

Η διοργάνωση σεβόμενη το περιβάλλον δεν χρησιμοποιεί πλαστικά αντικείμενα (όπως ποτήρια) στους σταθμούς ανεφοδιασμού γι’ αυτό προτείνεται οι αθλητές να φέρουν μαζί τους παγούρια. 

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ:

Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για την φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων. Η διοργάνωση δεν φέρει ουδεμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας προσωπικών αντικειμένων. 

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:

Οι διαδρομές διαθέτουν σαφή σηματοδότηση σε όλο το μήκος τους με το αναγνωριστικό σήμα της διοργάνωσης. Η τοποθέτησή τους γίνεται τις παραμονές του αγώνα. 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ/ΕΛΕΓΧΟΥ:

Η διοργάνωση παρέχει σταθμούς ανεφοδιασμού( που αποτελούν και σημεία ελέγχου) οι οποίοι είναι:

Τρεις (3) για τον αγώνα «HardSun trail» (CP1,CP2,CP3)

Έναν (1) για τον αγώνα «Agistraki trail» (CP1).

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ/ΑΣΦΑΛΕΙΑ:

Η διοργάνωση παρέχει ιατρική περίθαλψη στους αθλητές εφόσον την χρειαστούν. 

Για την συμμετοχή των αθλητών στους αγώνες η διοργάνωση δεν απαιτεί κάποια ιατρική βεβαίωση. Ο κάθε αθλητής είναι υπεύθυνος για την συμμετοχή του και για τον έλεγχο της κατάστασης της υγείας του πριν την συμμετοχή του στους αγώνες. 

Η διοργάνωση δεν φέρει ουδεμία ευθύνη σε περίπτωση σωματικής βλάβης, προβλημάτων υγείας και θανάτου κατά την διεξαγωγή του αγώνα. Ο αθλητής οφείλει να έχει ενημερωθεί πριν τον αγώνα για τους κινδύνους του ορεινού τρεξίματος και για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να έχει λάβει. Η διοργάνωση δεν φέρει ευθύνη για τυχόν έξοδα που μπορεί να προκύψουν σε περίπτωση νοσηλείας συμμετέχοντα ή βοήθειας από ιδιώτη ιατρό.

Η διοργάνωση έχει μεριμνήσει για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων κι έχει προσλάβει το κατάλληλο προσωπικό (ιατρό, ομάδα διασωστών του Ερυθρού Σταυρού, ομάδα εθελοντών). Επίσης, διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο. Σε περίπτωση που κάποιος από τους ειδικούς απαγορεύσει σε αθλητή να συμμετάσχει στον αγώνα εξαιτίας κάποιου τραυματισμού ο αθλητής οφείλει να συμμορφωθεί με τη σύσταση των ειδικών και να αποχωρήσει από τον αγώνα. 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ:

Η διοργάνωση διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφισης και της βιντεοσκόπησης καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων. Κατά την εγγραφή του ο κάθε συμμετέχων/ουσα αποδέχεται την χρήση του φωτογραφικού και μαγνητοσκοπημένου υλικού από την διοργάνωση χωρίς την έγκρισή του και χωρίς το δικαίωμα αποζημίωσης. 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Στους αγώνες παρέχεται ηλεκτρονική χρονομέτρηση για τις επιδόσεις των αθλητών/τριών αλλά και για τις ενδιάμεσες επιδόσεις τους. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης μετά από κάποιες ημέρες ώστε να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων κι απαραίτητοι έλεγχοι.

ΠΟΙΝΕΣ:

Οι ποινές για τους αθλητές είναι κοινές και στους δύο αγώνες. Σε περίπτωση καταστροφής ή ρύπανσης του περιβάλλοντος, σε περίπτωση που ο αθλητής/τρια δεν ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδρομή των αγώνων, σε περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς, σε περίπτωση απώλειας του προσωπικού αριθμού (bib) ο παραβάτης θα υποστεί την ποινή του αποκλεισμού από τον αγώνα. Σε περίπτωση άσκησης βίας ο παραβάτης θα τιμωρείται με δια βίου αποκλεισμού από την διοργάνωση. 

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:

Ενστάσεις για οποιονδήποτε λόγο γίνονται δεκτές μόνο από τον ίδιο τον αθλητή (αυτοπροσώπως) και σε χρονικό διάστημα 30 λεπτών μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση για την εγκυρότητα της ένστασης θα λαμβάνεται μέχρι το τέλος της διοργάνωσης από την Διεύθυνση. 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ:

Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τους κανόνες των αγώνων χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων για τη διοργάνωση εξαρτάται από την ισχύουσα ΚΥΑ και τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σχετικά με τον COVID-19, για αθλητικά γεγονότα σε ανοιχτούς χώρους.

Ο κάθε αθλητής φέρει την υποχρέωση κατά την εγγραφή του στη Γραμματεία του αγώνα να έχει μαζί του ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή πιστοποιητικό νόσησης 6 μηνών ή PCR test 72 ωρών ή Rapid Test 48 ωρών.

Αποποίηση ευθύνης: Η διοργανώτρια επιτροπή δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον, έχουν την απαραίτητη εμπειρία ώστε να ανταπεξέλθουν σε αυτούς και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να προβαίνει τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο. Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα, αν υπάρξει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

HARD SUN TRAIL RACE

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ